reede, 1. september 2017

Millist panka sina eelistad?

Vastu ootusi ei kirjuta ma täna koolist, vaid hoopis rahast. Täpsemalt- pankadest!

Rohkem hakkasin teemale mõtlema küll seoses kooliga. Nimelt läks mu vanim laps täna 2.klassi. Kuna ma usun, et sel aastal hakkab ta ise vähemalt mingid korrad ilmselt bussiga linnas trennis käima, siis sai talle tellitud pangakaart ja saab lähipäevil ka telefoni.

Kerkis aga küsimus- millise panga kaart lapsele teha? 

Nii vaatasin üle hulga aja ka enda muud teemad pangakontodel üle ja hakkasin ka mõtlema- millise panga kontot ise eelistada?

Lugesin kokku- minu hallata on 10 pangakontot!  Kõlab hullumeelse numbrina, aga lahtiseletatult näeb see välja nii:
* Swedbank erakonto- minu põhiline konto

* Swedbank krediitkaart- enamus aega hetkel kasutuses pole

* Swedbank kõigi laste kontod (ehk kokku siis 4)- need sai mingi aeg igale lapsele tehtud lootuses, et ma hakkan lasteraha iga kuu neile sinna kandma ja koguma. Mingi aeg korjasin ja siis läks see raha ikka kasutusse ... nüüd need kontod lihtsalt seisavad. Nüüd Mathiasele pangakaarti tellides oli muidugi lihtne, sest pangakonto oli tal ammu olemas ja nüüd tellisin sinna kaardi juurde. Ehk siis lapse puhul sai eelistatud praegu panka, kus mul endal on ka kõige aktiivsemalt konto olemas.

* SEB erakonto- see töötas aastaid tagasi kui säästukonto. Kandsin sinna tõesti pidevalt raha ja kogusime sinna. Enamus varem säästetud raha on aga viimaste aastate jooksul maja ehituse ja 4-lapselise perena käiku läinud. Vaikselt olen uuesti sinna kandma hakanud, aga hetkel on seal 50 eurot.
Halva üllatusena SEBi poolt avastasin, et nad võtavad nüüd iga kuu mu käest KONTO hooldustasu 30 senti. See pole suur raha, aga siiani oli see tasuta. Kaarti pole mul sellele kontole tehtud just seetõttu, et see saaks lihtsalt olla seal seisev raha. Praegu aga pole seisev, vaid on vähenev.

* LHV erakonto- see sai mingi aeg teha koos partnerkaardiga, seega on sellel kontol kaardihooldustasu 1€ kuus. Väga aktiivselt seda ei kasuta. Aegajalt lasen mõned raamatumüügi summad sinna kanda neil, kellel on LHV pank.

* Swedbank firma konto- kirjastuse konto (füüsiline keha kirjastusel siis Kuuse Farm OÜ). Aktiivselt kasutusel. Mingit kuutasu ma hetkel küll selle kontolt ei leidnud. Kaarti sellel kontol ei ole.

* MTÜ Perekoolitused- lastelaagrite ja perekeskuse rajamisega seotud MTÜ. Konto aktiivselt kasutuses laagrite korraldamise ajal jne. Kaarti sellel kontol ka ei ole, nii et ühtegi lisatasu ma ei maksa (välja arvatud siis tehtud ülekannete tasu, aga see on teine tasu).

Minu jaoks on kuidagi turvalisem teada, et mul on erinevad kontod. Kuid samas- kas neid peab nii palju olema? Laste- , firma- ja MTÜ kontod muidugi jäävad ikka eraldi. Küsimus on just kõigis minu enda kontodes ja et millises pangas oleks mõistlik neid hoida.

Vaieldamatult on Swedbank´il kõige rohkem pangaautomaate. Vähemalt neis piirkondades, kus mina liigun. Raha väljavõtmine ehk polegi nii oluline, aga minu jaoks on oluline ka sularaha kontole panemise võimalus, mida Pärnus mitmes kohas teha saan.  Maksed teen kõik konto kaudu, aga näiteks kui laatadel või kodust müün raamatuid, siis maksavad inimesed tihti sularahas ning siis ongi vaja see hiljem kontole kanda.

Kindlasti soovin eraldi hoida säästukonto, kuhu tahan koguda mingi perioodi elamiseks vajalikud kulud. Tagala.

Samas võikski kolmas konto olla näiteks reisiraha või mõne muu suurema ettevõtmise jaoks kogumiseks. Samas kui sealt järjest pank raha maha võtab, kas on mõtet seda eraldi hoida?

Kuidas sina oled pangakontode teema lahendanud ja miks just nii? 

Kui tegeled ettevõtlusega, milline on kõige ettevõtte-sõbralikum pank? Miks?

Raha teemal kirjutan veel ka siin: 
Kuidas ma 100 raamatu lugemisega külluseni jõuan?
Kõik müügiks!
Ettevõtlikud lapsevanemad said oma grupi 
Täielik ülevaade: kuidas läks raamatumüük juulikuus?
Täielik ülevaade: kuidas läks raamatumüük juunikuus? 
Kuidas ma hakkan rikkaks saama? 
Kuidas selle elu eest maksta? 
Kõik minu blogi postitused sildiga "raha"

***
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Mina olen Heli Künnapas (35), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (8a, 6,5a, 5a ja 3a). Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 12 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad"- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

 Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagrit. Meie maaelu rikastavad veel koerad, lambad ja kassid. Muudest loomadest oleme hetkel mõneks ajaks loobunud. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com  

Minu viimasest menukast romantilisest lühiromaanist, saad lugeda siit: "Naine, kes ei nuta, saab rikkaks". Selle raamatuga algas ka vinjettide kogumise mäng. Selle kohta loe samast postitusest!!!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar