teisipäev, 6. juuni 2017

Pane pardid rallitama ja aita vähihaigete laste peresid

Juba sel nädalavahetusel rallitavad pardid Kadrioru pargis ehk toimub Pardiralli. Veel praegu saab osta numbreid, kuid esikoha eest võitlema need kahjuks enam ei lähe. Kuid eks ürituse eesmärk ongi ju hoopis vähihaigete laste peredele raha koguda.

Meie laste pardid said ka endale numbrid, mis on suuremad kui 11000.

Pardiralli kodulehel on ürituse kohta kirjutatud nii:
Pardiralli on Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu (EVLVL) poolt ellu kutsutud heategevuslik üritus – vannipartide võistuujumine, mille eesmärgiks on teadvustada vähihaigete laste ja nende perede olukorda ning kutsuda ettevõtteid ja eraisikuid üles andma oma panust nende abistamiseks.
2017. aastal korraldatakse üritus koostöös MTÜga Minu Unistuste Päev, et täita raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi.
Pardiralli eesmärk on läbi pardinumbri müügi toetada vähihaigete laste peresid ja peamiselt ravimite soetamiseks. Eesti Haigekassa küll abistab enamike Eesti peresid ravimite soetamisel, kuid haruldaste diagnooside puhul ei ole kõik vajalikud ravimid raviminimistusse kantud ning pered peavad ise need kulud katma. Mõningal juhul võivad need summad tõusta kümnete tuhandeteni, aga on lapse ravimiseks ja elu päästmiseks väga olulised. Siin on vaja ühiselt neid aidata ja Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit on võtnud selle omale prioriteediks.

Üllale eesmärgile lisaks osalevad kõik ostetud numbrid ka auhindade loosimisel. Seega kuigi praegu ostetud numbrid pardina vette ei saa, siis tehtud annetus läheb ikka õigesse kohta ning peale selle võid veel auhindu võita.

Kui sa veel aru ei saanud, siis tahan siin öelda, et mine parti ostma siit lehelt: osta part!

Oma eilsel Tallinnas töötamise-koolitumise päeval käisin kohta üle ka vaatamas. Tuli välja, et mõned pardid juba rallitavad (ma ei tea küll, kuhu nad laupäeval kolivad):



Pardiralli on laupäeval vaid üks osa üritusest. Laval on ka erinevad esinejad. Täpsem info on sin: pardiralli kava!

Laste puhul tundub vähk alati ülekohtune. Raha ja asjad ei saa enamasti sellega kaasnevat valu kompenseerida. Samas on nii selle ürituse kaudu kui ka muul ajal toetamine üks vähene asi, mida me kõik nende laste ja perede heaks teha saame. 

Samuti mäletan seda, kui meie Marial oli kõigest (!!!) veremürgitus, siis oli palju abi igast hoolivast inimesest ning igast summast ja muust toetusest, mis meieni jõudis. Sellest kogemusest saad lugeda siit:  Maria haiguslugu Soome haiglas. Seega saan väga hästi aru, kui oluline on sellisesse olukorda sattunud perekondade toetamine.

Anna oma panus ja see läheb õigesse kohta! 


*****
Tule liitu ka meie facebooki lehega Minu ilus elu maal. Siis saad edaspidigi kohe teada, kui midagi uut ja vahvat teeme! 

Mina olen Heli Künnapas (35), hariduse poolest personalijuht, praegu kirjanikust, kirjastajast ja poliitikust ema neljale lapsele (8a, 6a, 4,5a ja 2,5a). Minu "sulest" on praeguseks ilmunud 10 raamatut (sealhulgas menukas noortekas "Ütlemata sõnad" ja romantilised jutustused "Jõuluks koju", "Mu koju tood sa" ja "Saatmata kirjad"- see on minu 2017.aasta väljakutse, mille käigus avaldan ühe romantilise jutustuse üle kuu).

Hetkel juhin ja arendan Heli Kirjastust, mis avaldab mu enda ja nüüd ka  teiste kirjanike raamatuid. Suviti korraldan lastelaagrit. Meie maaelu rikastavad veel koerad, lambad ja kassid. Muudest loomadest oleme hetkel mõneks ajaks loobunud. Lisaks siinsele blogile kirjutan lugemisblogi http://midaheliluges.blogspot.com 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar