reede, 6. november 2015

Töövaidluskomisjon tegi otsuse

Kirjutasin hiljuti oma negatiivsest kogemusest töövaidluskomisjoniga, kui tuli välja, et tööandja võibki omavoliliselt vähem palka maksma hakata. Ja kui sa selle kohta kohe kirjalikult märkust ei tee, siis oled muudatusega nõus olnud.

PÕhjenduseks toodi riigikohtu lahend!

Minu arvamus Postimehes: tööandja tegevust kahtluse alla seades võid hoopis kirjutada alla oma lahkumisavaldusele

Siin lehel tigetsesin nii: Lepingute allkirastamine on mõttetu!

Nüüd on töövaidluskomisjoni ametlik otsus käes- määrati maksimaalne hüvitis ehk 3 kuupalga ulatuses hüvitist! Kusjuures palgaks võeti töölepingus olnud summa, mitte see poolik summa, mida tööandja igakuiselt üle kandis. Maksmata palka tööandja selle otsuse järgi tagant järgi maksma ei pea.

Mis nii viga tööjõurendi firmat pidada!!!

Nüüd ongi meil mõtlemiskoht, et kas minna kohtusse või uskuda, et selline ongi Eesti seaduste õige tõlgendamine ja tööandja võib sellise ülbe käitumisega pääseda? Parim on see, et isegi selle praegu määratud summa maksmine pole ju kindel, sest tööandjal on nii suva, et töövaidluskomisjoni materjale ei võetud isegi mitte vastu. Kui nad tähtaja jooksul määratud summat ära ei maksa, peab ikka mõtlema hakkama, et kuidas edasi.

Alati võib ka loota, et tööandja ise tuleb selle peale, et "oi, ma olen ülekohtune olnud ja kavatsen nüüd oma vea parandada ning maksmata palga tasuda!"

Peame siin targematega veidi aru, aga veelkord tuletan meelde- vinguge tööandja kallal alati kirjalikult (ja enamasti seda siis juba koos lahkumisavaldusega)!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar