pühapäev, 25. oktoober 2015

Ehitame maja- välisilme ilustamine

Ehitusest pole ka ammu kirjutanud. Täna näitan seda, mida me majaga väljastpoolt oleme suutnud teha.

Maja ostsime 2010a 2.veebruaril. Jaanuaris ja märtsis 2010a nägi maja välja selline:


2010a kevadel tegelesin EELK Usuteaduse Instituudis magistrikraadi vormistamisega ning suve algul jäin Joosepit ootama. See tähedab, et terve suve oli mul vastik ja paha olla ning ega me eriti mingit tööd maja juures ei teinud. Nii nägigi 201a augustis maja välja samasugune, kui varem:

15.mail 2011a kolisime aga sisse. Remonti me küll selleks ajaks väga palju rohkem teinud polnud. Eriti väljast poolt nägi maja välja samasugune, nagu ostes. Aga korteris me enam olla ei jõudnud. Nii kolisimegi 2,5-aastase Mathiase ning 3-kuuse Joosepiga majja, mille aknad lasid tuult läbi, vett majas (ega õues) ei olnud ning elekter töötas valikuliselt:

Muudatusi ei paistnud veel ka 2011a septembris. Talv aga paistis siis juba küll:

2011a oktoobris sai maja aga uued aknad. Stiilinäide järgmise aasta suvel turnivast JOosepist:

Aasta aega hiljem ehk 2012a oktoobris saeti seina veel üks auk ja minu töötuba (kus ma praegu neid ridu kirjutan), sai ka endale aknaaugu koos aknaga:

2013a juulis hakkas aga väline ilme ka muutuma, sest alustati välisvoodri paigaldamist:



2014a juunis ootasime kannatamatult meie neljanda pisibeebi Christiani sündi. Maja nägi sel ajal aga välja selline:


2015a kevadel sai vahetatud ka välisuksed:

Lühidalt kokkuvõttes võib öelda, et oleme vahetanud kõik aknad, kaks ust ning enamuse välisvoodrist ning maja väljast soojustanud. Vundament on veel tegemata ning ka üks maja ots. Seal tuleb enne seinad kokku või sirgeks tõmmata ja siis saab ära lõpetada.

Viimase seina lauad seisavad ka kaminata kaminatoas ja ootavad värvimist. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis kõik ülejäänud voodrilauad on ka minu värvitud. Igaüks siis 2 korda- kõigepealt krundiga ja siis värviga. Kui krunt otsa sai, siis tegin osad ka kaks korda värviga üle.

Värvitöökoda kolisin ühel suvel kord lammaste majja, siis õue. See tähendab, et kõiki laudu olen korduvalt ja korduvalt ühest kohast teise tassida saanud. Kalevipoja mängimine on selge. Kodune jõusaal, mis muud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar